Emil & De Kunst op bezoek bij Jos Cremers Keramisch Kunstenaar

Vandaag was het dan zover. Om klokslag 12.00 uur ging de voordeurbel en ja hoor,daar stond Emiel ...met de microfoon in de aanslag met de vraag of ik Jos Cremers de Keramisch Kunstenaar was.

Als een “tornado en met een waterval aan vragen”werd ik bevraagd over mijn passie, drive, gedacht"e en ga zo maar door…… over het gene wat ik creëer: Beelden van Klei Keramiek waarin ik gezegdes, spreekwoorden, uitdrukkingen en opdrachten maak.

Al snel genoeg waren er twintig minuten voorbij en was het de beurt aan Huub Rossel die ook werd geïnterviewd met vragen als: wie is Jos, de mens achter deze beelden? Wat maakt zijn creaties zo uniek?

Na een uur bezig te zijn geweest werden er nog wat foto’s gemaakt. Alles is te beluisteren op 20 december in het programma Cultuurcafe tussen 11.00 uur en 11.30uur.
www.l1.nl/programma/emilendekunst

Emil Szarkowicz, presentator en musicus, wil in zijn hart het liefst kunstenaar zijn. Maar wat maakt een kunstenaar een kunstenaar? Zijn blik op de wereld? Zijn talenten? Zijn ambachtelijke capaciteiten?
Of is een kunstenaar pas een kunstenaar als anderen hem zo betitelen?
Op die vragen zoekt Emil een seizoen lang het antwoord. En wie weet raakt hij wel de kern van de eeuwenoude tevergeefse zoektocht naar de definitie van kunst. Elke zaterdag rond 11.15 uur hoort u een portret van een Limburgse kunstenaar, met de handtekening van Emil S. eronder.